Uthärderskan

11.11.2018 kl. 16:07

 

Jag har inte sett solen på flera dagar och likt en hedera helix börjar jag sakta ruttna inifrån. Men jag vidhåller mitt novembermanifest med mina häftrötter, åtminstone dagen idag.

Jag låg i sängen fram till 11.30 och såg på the Big Bang Theory medan facklitteraturen om populism låg prydligt slängd på golvet. Okunskap äro en dygd. 

Jag flydde lägenheten och skaffade mig ett liv. Sen planterade jag om det och några andra liv. Att vårda är ett kall jag har och det saktar ner min egen förmultningsprocess. 

Det här livet har det vackert klingande namnet Fittonia. 

 

Jag gick förstrött omkring mellan hyllorna på ett loppis också. Jag har en osund relation till tröstkonsumtionen. Jag ogillar starkt att det är så. Men jag hittade en interrail-jacka.

Den är smutsgul till färgen, medan innerfodret är marinblått. Den är 8 storlekar för stor och är grymt flammig och missfärgad av väder och vind. Den har rejäla fickor med rejäla dragkedjor och den kostade en euro. Med andra ord är den alldeles extraordinär i ett decembereuropa.

 

 

Ska flick på interrail? undrar ni då.

Jo, se det ska flick.

 

Ännu en orsak till att överleva novembermörkret.

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 3 med bokstäver:

En kort historik över människan

Människan har skrivit sedan den dagen denne knäckte koden och plitade ner AFRIKA med spretiga bokstäver på ett kopieringspapper. Människan skrev för att viljan blomstrade upp i dennes ivriga barnakropp. Någonstans på vägen förändrades något. Nu skriver människan för att människan är illa tvungen.