Kroppin känns fatin fast själin e rik

19.05.2019 kl. 19:01

 

Försommarvärmen gör mig slö. På kvällarna går jag ner till skogsdungarna vid havet och samlar nässlor. Bränner fingrarna och skrämmer de ruvande fåglarna. Luften är söt och fuktig på ett sånt sätt som den bara är ett par veckor varje år.

På vägen upp möter jag ett gäng unga tjejer med en extern högtalare. De lämnar efter sig ett spår av solkräm och den där upprymdheten man bara kan känna då man är femton. Liljekonvaljernas knoppar söker sig mot himlen. 

Jag får impulsen att vilja vända upp och ner på dygnet. Men det spelar ingen roll hur mycket jag sover på dagarna så kommer jag ändå sova på nätterna. Klockan 17 vaknar jag efter en tre timmar lång nap. Svalget är torrt och lakanen har klibbat sig fast vid min bröstkorg.

Jag hyr filmen Call Me by Your Name och förflyttar mig till högsommaren i 80-talets Lombardiet.

Spelar upp vissa scener en gång till.

 

Kommentarer (0)
Skriv siffran 8 med bokstäver: